32 Tiny House Apartments, Arnhem

Opdracht

De gemeente heeft een stuk grond beschikbaar gesteld in Schuytgraaf aan de DNA in de bouw. Aan de DNA was de taak om hier een invulling voor te verzinnen. Daarom hebben een aantal leden van de DNA  een project aangeleverd welke zij geschikt achten voor dit stuk grond. Op dit moment is het de bedoeling zo veel mogelijk kopers te werven voor het project om er voor te zorgen dat het ook daadwerkelijk gebouwd kan worden.

Tiny House Lofts

Het idee van de Tiny Houses is voortgekomen uit de vraag naar een kleine simpele woningen. Nu is het erg lastig om een kleine simpele woning te maken die ook nog eens gebouwd mag worden. Vele Tiny Houses zijn daarom ook geen officiële woningen. Daarom hebben wij gekeken wat er binnen de eisen van de wet mogelijk is voor de Tiny House Lofts. Het resultaat is een blok van 28 Tiny House Lofts met 2 verschillende groottes, 25 en 30 m2. De lofts worden alleen geleverd met een schacht met daarin alle benodigde installaties. Verder is het aan de bewoners zelf om een invulling te bedenken voor de woning. Om de bewoners op weg te helpen zijn hier alvast verschillende opties te zien hoe de woningen ingedeeld kunnen worden. Door de 4,5 meter hoge ruimte zijn er eindeloze mogelijkheden te bedenken die geheel naar de wensen van de bewoner ingevuld kunnen worden.

Daarnaast wilden we zelf ook er voor zorgen dat de woning voldoet aan de BENG-eisen.  De lofts krijgen een simpele maar complete installatie welke zorgt voor een prettig binnenklimaat. Door de zonnepanelen op het dak en de goed afgestemde installaties zullen de energiekosten erg laag zijn.

Betrokken partijen:

Architect
BouwNext & Architectenatelier Petrus 

REALISATIE 2018