Inrichting hoofdkantoor Ericsson, Rijen

In Rijen is het hoofdkantoor van Ericsson gevestigd. Het gebouw omvat ongeveer 11.600m2 vloeroppervlak waarvan 9000m2 kantoorfunctie. Het overige deel betreft een conferentiecentrum met een aantal representatieve ruimten waaronder gastvrije entree en een auditorium. Zie hiervoor ook het siteblad “interieur”.

Het gebouw is geheel uitgevoerd in prefab beton in een zandsteen kleur. Het conferentiecentrum op de tweede bouwlaag heeft een eigen vrije vorm en is afgewerkt met koper.

Het gebouw is ontworpen door Hans Klompenhouwer van R4a. Namens R4a heeft Ben Hartman dit project technisch uitgetekend. Verder is hij ook verantwoordelijk geweest voor de esthetische en bouwkundige begeleiding tijdens de uitvoering. Hieronder viel ook de afstemming met een apart geselecteerde interieurarchitect.

Ontwerpende partijen:

R4a Architecten, Hans Klompenhouwer architect

Premsela Vonk Interieurarchitect

Ben Hartman Namens R4a-architectentechnische uitwerking esthetische en bouwkundige begeleiding

REALISATIE 1997