Bernard Verbeeten Instituut, Tilburg

Het Dr. Bernard Verbeeten Instituut in Tilburg is een centrum voor radiotherapie en nucleaire geneeskunde. Er vinden uitsluitend dagbehandelingen plaats. De uitstraling van het gebouw met interieur diende warm en uitnodigend te zijn. Wat hier opvalt is de verfijnde gevel detaillering.

Om de behandelcapaciteit te vergroten is het bestaande gebouw uitgebreid naar in totaal 8 bestralingsunits met alle bijbehorende voorzieningen. De uitbreiding is drie bouwlagen hoog. Tevens zijn in het bestaande deel aanzienlijke aanpassingen noodzakelijk.

Fraaie details zijn onder meer de transparante erkers en de houten kaders in de aluminium kozijnen.

Ontwerpende partij:

Wiegerinck Architecten Bert Muijres architect

Ben Hartman namens Wiegerinck architecten ontwerpmanagement en technische uitwerking 

REALISATIE 2006